سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آموزش دانش کفّاره گناهان بزرگ است [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

ادامه ارزشیابی توصیفی 1

محور سوم : تنوع بخشی به ابزارهای جمع آوری اطلاعات

فعالیت ارزشیابی تحصیلی با دو فعالیت جزئی : الف) جمع آوری اطلاعات ب) داوری در باره وضعیت یادگیری دانش آموز مشخص می گردد. در فعالیت نخست ? معلم اطلاعاتی را از وضعیت یادگیری دانش آموز جمع آوری می نماید . در شیوه سنتی این اطلاعات عمدتا از طریق آزمونهای مداد- کاغذی(امتحان ) با پرسشهای کلاسی جمع آوری می شد .اما در این طرح ابزارهای جمع آوری اطلاعات متنوع شده اند و علاوه بر آنها ابزارهای دیگری چون پوشه کار ? ابزارهای ثبت مشاهده ? تکالیف درسی و ازمونهای عملکردی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزار ها اطلاعات بیشتر و وسیع تری را برای معلم ? آماده می سازد و بنابر این هم اعتبار اطلاعات به سبب تنوع در ابزارها بیشتر می شود و هم قضاوت و داوری معلم واقعی تر و منصفانه تر خواهد شد . اساس کار در تنوع بخشی به ابزارهای گردآوری اطلاعات از وضعیت یادگیری دانش آموز واقعی تر کردن اطلاعات است که همان مشاهده کودک در حین فعالیت و بررسی آثار و محصولات یادگیری اوست .

محور چهارم : تغییر در ساختار کارنامه

 

 

کارنامه تحصیلی در ارزشیابی توصیفی «گزارش پیشرفت » نامیده می شود . به طور کلی مفصل تر و اندکی عمیق تر به گزارش رشد و پیشرفت دانش آموز می پپردازد . بر خلاف کارنامه کمی ? که شامل فهرستی از نام دروس و نمره ها است ? گزارش پیشرفت تحصیلی به شکل توصیفی ? از وضعیت دانش آموز اطلاعاتی به والدین می دهد . همچنین در این گزارش تنها به وضعیت درسی صرف توجه نمی شود? بلکه به ابعاد عاطفی ? جسمانی و اجتماعی توجه شده است . درگزارش پیشرفت تحصیلی والدین به روشنی در می یابند که درچه بخش از انتظارات آموزشی ? احتمالا کودکشان مشکلاتی دارند و با توجه به آن مشکلات توصیه هایی را برای بهبود عملکرد تحصیلی فرزندشان دریافت می نمایند.

محور پنجم : تغییر در مرجع تصمیم گیرنده درباره ارتقاء دانش آموز

در نظام سنتی ارزشیابی تحصیلی ? تصمیم گیری در باره ارتقاء به نمره های امتحان پایانی دانش آموز بستگی دارد . طبق شرایطی که از پیش تعیین شده است و بر اساس نمره های کسب شده مشخص می شود که آیا دانش آموز می تواند به پایه بالاتر ارتقاء یابد یا این که باید تکرا پایه بنماید ? این تصمیم گیری را حتی در سالهای اخیر به عهده رایانه گذاشته اند و رایانه به راحتی مشخص میکرد که فردی اجازه ارتقاء دارد یا نه .

اما در الگوی ارزشیابی توصیفی به سبب اینکه اطلاعات جمع آوری شده متنوع بوده ? و شامل داده های کمی و کیفی است . تحلیل و ترکیب این داده ها و تصمیم های آموزش مبتنی بر آن ? از جمله تصمیم گیری در باره ارتقاء یا عدم ارتقاء دانش آموزان به عهده ی معلم و شورای مدرسه است . در این الگوی ارزشیابی این تصمیم گیری به معلم تفویض اختیار شده است . زیرا وی لایق ترین فردی است که درباره دانش آموز می تواند تصمیم بگیرد.

ویژگیها

·                     کاهش اضطراب و رقابت در بین دانش آموزان

·                     توجه به اهداف تعلیم و تربیت و برنامه های درسی دانش آموزان

·                     توجه به ارزشیابی مستمر و فرآیندی

·                     فراهم سازی زمینه های درگیری مطلوب اولیا با امور تحصیلی دانش آموزان .

·                     افزایش علاقه به یادگیری در دانش آموزان و یاددهی در بین معلمان

·                     تغییر در نحوه قضاوت در باره عملکرد و ارتقا تحصیلی دانش آموزان .

·                     تقویت اصل مشارکت ، همفکری و فعالیت در کار گروهی و تقویت روابط اجتماعی

·                     توجه به روش های خود سنجی و همسال سنجی

·                     توجه اساسی به بازخوردهای توصیفی به یادگیرندگان در حین فرآیند یادگیری

·                     - کاهش وابستگی دانش آموزان به معلم

·                     توجه به یادگیری عمیق .

ابزار کار

·                     آزمون عملکردی

·                     تکالییف درسی

·                     پوشه کار

·                     بازخورد

·                     فهرست مشاهدات - چک لیست ها - برگ ثبت مشاهدات

·                     گزارش ثبت

آزمون ها

·                     آزمون مدادی کاغذی

·                     آزمون مدادی کاغذی شامل آزمون در خانه - ازمون کتاب باز و آزمون گروهی

آزمون عملکردی : آزمون های عملکردی با مهارت سرو کار دارند . مهارت در استفاده از فرآیند ها و شیوه های اجرایی و نیز مهارت در تولیدفرآورده ها . آزمون های عملکردی از فراگیران می خواهند که به انجام نوعی رفتار اقدام کنند نه اینکه صرفا سوالهایی را جواب دهند .

تکلیف درسی
تکلیف در واقع فراهم کردن موقعیت های مناسبی است که در آن دانش آموز به تقویت و بسط دانش ها و مهارت های خود می پردازد که می توان در کلاس درس ، مدرسه و کارگاه ، کتابخانه ، آزمایشگاه و یا در منزل باشد . این تکالیف از نظر تعداد دانش آموز در قالب گروهی ، عمومی ، انفرادی و از نظر محتوا به صورت آماده سازی و آمادگی بسطی امتدادی و خلاقیتی اجرا می گردد .

پوشه کار : پوشه کار ابزاری است که مجموعه ای از نمونه آثار و فعالیت های مختلف فراگیر در آن به شکل مدونی گرد آوری می شود که قابل ارزشیابی باشد . مواد پوشه کار عبارتند از : آثار هنری ، تکالیف نوشتنی ، تمرینات املا ، جمله نویسی ، برگه های آزمون ، گزارش دانش آموز . بازخورد: در بازخورد توصیفی ، فرآیند یاد دهی و یادگیری با نیازهای فراگیران و انتظارات آموزشی منطبق و سازگار است . بازخورد 5 نتیجه بررسی و داوری معلم از فعالیت های دانش آموز به منظور تعمق بخشی و گسترش یادگیری در کلاس است درواقع پوشه کار فرصت شناخت و اصلاح اشتباهات را به فراگیران می دهد.( رستگار .طاهره - ارزشیابی در خدمت یادگیری )

چک لیست
چک لیست مجموعه ای از نشانه ها و شواهدی است که به یک انتظار آموزشی یا انتظارات خاصی مربوط می شوند که به وسیله معلم بر اساس مشاهدات معمول خود در کلاس درس یا فضای دیگر با توجه به تشخیص خود جمع اَوری و ثبت می شود .

گزارش پیشرفت تحصیلی: نوعی باز خورد پایانی است که هر سال دو بار به منظور بهبود عملکرد دانش آموزان و والدین داده می شود   .

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/20:: 10:41 عصر     |     () نظر